Regne Unit
Internacional 08/04/2013

Mor l'ex primera ministra britànica Margaret Thatcher als 87 anys

La Dama de Ferro ha mort després de patir una hemorràgia cerebral, segons ha informat el seu portaveu. Thatcher va governar des del 1979 al 1990

Ara
1 min
Margaret Thatcher ha mort als 87 anys. ARA

BarcelonaL'ex primera ministra del Regne Unit Margaret Thatcher ha mort aquest dilluns al matí als 87 anys després de patir una hemorràgia cerebral, segons ha informat el seu portaveu, Lord Bell.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"És amb una profunda tristesa que Mark i Carol Thatcher anuncien que la seva mare, la baronessa Thatcher, ha mort després de patir una hemorràgia cerebral aquest matí", ha dit el comunicat de Bell.

La líder més carismàtica del Partit Conservador britànic va ser la primera dona en arribar a primera ministra el 1979, càrrec que va mantenir fins el 1990. La seva salut s'havia deteriorat molt els darrers anys i havia perdut la memòria a causa de l'Alzheimer.

Amb la Union Jack onejant a mig pal, el número 10 de Downing Street ha donat detalls en un comunicat sobre el funeral de Thatcher. "Amb el consentiment de la reina, la Sra. Thatcher rebrà un funeral amb honors militars a la Catedral de Sant Paul. Després de la cerimònia hi haurà una incineració privada".

stats