Mor el cap militar d'Al-Qaida a Síria en un bombardeig al nord del país

Abu Hamam al Suri ha perdut la vida en un atac aeri contra una reunió de dirigents del Front al Nusra

El cap militar del Front al Nusra (branca siriana d'Al-Qaida), Abu Hamam al Suri, ha mort aquest dijous en un bombardeig a la província d'Idleb, al nord de Síria, segons ha informat a EFE el director l'Observatori Sirià de Drets Humans, Rami Abdul-Rahman.

L'activista ha dit a EFE que al Suri ha mort en un atac aeri contra una reunió de dirigents del Front al Nusra en una zona del nord-oest d'Idleb, en què també han perdut la vida diversos caps de l'organització. Abderrahman ha destacat que de moment es desconeix si el bombardeig ha estat obra de l'exèrcit sirià o la coalició internacional liderada pels EUA. També hi ha informacions contradictòries sobre la presència en aquesta reunió de dirigents d'Al-Qaida del màxim líder del grup a Síria, Abu Mohammad al Yulani.

Segons un vídeo antic del propi Front del Nusra, al Suri va viatjar a finals de la dècada dels noranta del segle passat a l'Afganistan on va ser responsable dels sirians d'Al-Qaida en aquest país i on va prendre part en un gran nombre de batalles. També, va estar a l'Iraq, on va ser un dels caps de l'organització i va arribar a convertir-se en un dels seus comandants. Va estar detingut en dues ocasions, una a l'Iraq i una altra al Líban, abans de viatjar a Síria on va treballar com a comandant militar del Front al Nusra, creat al gener de 2012.