MÓN
Internacional 26/06/2011

Moren dos militars espanyols i tres més resulten ferits en un atemptat a l'Afganistan

Les víctimes ocupaven un vehicle blindat quan ha esclatat un artefacte al seu pas pel nord de la localitat de Qala-i-Naw. És el segon atemptat en poc més d'una setmana contra les tropes espanyoles. La ministra Chacón compareix aquesta tarda per informar del succés

Agències
1 min

Qala-i-Naw, AfganistanDos militars espanyols han perdut la vida i tres més han resultat ferits en un atemptat a l'Afganistan, segons ha confirmat el Ministeri de Defensa. Les víctimes ocupaven un vehicle blindat quan ha esclatat un artefacte al seu pas a uns vint quilòmetres al nord de la localitat afganesa de Qala-i-Naw. La ministra de Defensa, Carme Chacón, compareixerà aquesta tarda davant els mitjans de comunicació per ampliar la informació sobre el succés.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les víctimes són el sergent Manuel Argudin Perrino i la soldat Niyireth Pineda Marín. Els ferits, que han estat evacuats en helicòpter a l'Hospital Role 2 de Bala Murghab, són el soldat Rubén Velázquez Herrera, que ha rebut diverses contusions; el soldat Jhony Alirio Herrera Trejos, que ha patit fractures a les cames i una fractura en un braç, i el soldat Roi Vila Souto, amb fractures també a les cames. Els cinc militars pertanyen al Regiment d'Infanteria Sòria 9, que té la seva seu a Fuerteventura. El Ministeri de Defensa ja ha informat els familiars dels morts i ferits en aquest atemptat. 



Aquest és el segon atemptat en vuit dies contra el contingent espanyol destacat a l'Afganistan i es produeix poc després que el govern espanyol hagi anunciat que l'Estat retirarà totes les tropes que té en aquest país el 2014. Quatre militars i un intèrpret civil van resultar ferits el passat dia 18 quan un altre artefacte, que estava compost per 20 quilos d'explosiu, va explotar al pas d'un altre blindat.

stats