Internacional 27/05/2012

Moren vuit membres d'una mateixa família en un bombardeig de l'OTAN a l'Afganistan

Són sis nens i els seus pares. L'Aliança internacional encara no ha confirmat l'atac

Efe
2 min
Soldats nord-americans en missió a l'Afganistan / REUTERS

KabulVuit membres d'una mateixa família, sis nens i els seus pares, han mort en un bombardeig de l'OTAN a la província oriental afganesa de Paktia, segons ha informat una font oficial a Efe.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els fets van passar a última hora de la tarda d'aquest dissabte al districte de Zadran, quan un avió de la missió de l'OTAN a l'Afganistan (ISAF) va llançar un míssil contra la casa on es trobava la família, segons ha afirmat el portaveu provincial, Ruhulá Samun.

En declaracions a Efe, un membre de l'oficina de premsa de l'OTAN a Kabul, Martyn Crichton, ha dit que la ISAF està recollint informació sobre els fets abans de confirmar l'incident.

La mort de civils en bombardejos o operatius de l'OTAN és un dels assumptes que més fricció crea entre les forces internacionals i les autoritats afganeses.

Fa 20 dies el president afganès, Hamid Karzai, va demanar explicacions al cap de la ISAF, John Allen, i a l'ambaixador dels Estats Units a l'Afganistan, Ryan Crocker, per una sèrie de bombardejos de l'Aliança que havien causat dies abans la mort de deu civils .

"El president es pren les operacions arbitràries i els bombardejos de civils de l'OTAN com un assumpte sobirà afganès i ja no ho pot tolerar més", va afirmar llavors l'oficina presidencial en un comunicat.

Les tropes internacionals desplegades a l'Afganistan es troben immerses en ple procés de retirada, que ha de concloure el 2014, tot i que al país continuen actius grups insurgents de talibans, en lluita per implantar un règim integrista islàmic.

Quatre soldats morts en diverses explosions

També aquest dissabte han mort quatre soldats de la ISAF, víctimes de la detonació de diversos artefactes explosius en diferents punts del sud del país, segons ha informat l'organització en un comunicat.

La ISAF no ha donat més dades dels fets i s'ha limitat a assenyalar que seran les autoritats nacionals afectades les encarregades de facilitar les identitats dels soldats morts, com és habitual.

L'est i el sud de l'Afganistan són les àrees on tenen més influència els insurgents talibans, que lluiten per enderrocar el govern afganès i aconseguir la sortida immediata de les tropes internacionals desplegades al país.

Des de començament d'any han mort 165 soldats estrangers a l'Afganistan, segons dades del portal independent icasualties.org.

stats