36 Morts, 21 desapareguts i 118 rescatats en un naufragi a les Filipines

Les autoritats del país continuen amb les tasques de rescat, tot i que les condicions meteorològiques compliquen les operacions

Almenys 36 persones han mort i 21 més han estat donades per desaparegudes després que una embarcació hagi naufragat aquest dijous a la regió central de Filipines, segons han informat els mitjans locals. Al voltant de 118 supervivents han estat rescatats del vaixell, que transportava més de 170 persones, segons ha dit cadena de televisió ABS-CBN.

L'embarcació, que segons les autoritats ha naufragat poc després de salpar, es dirigia cap a l'Illa de Camotes, a uns 40 quilòmetres al sud-oest d'Ormoc. L'agència meteorològica de Filipines, PAGASA, havia advertit als pescadors del perill de sortir a pescar a la regió de Visayas Oriental, on es troba Ormoc, per la presència de la tempesta tropical Egay, que ha portat pluges i vents de fins a 45 quilòmetres per hora a la zona. A hores d'ara, les autoritats continuen amb les tasques de rescat, tot i que les condicions meteorològiques compliquen les operacions, segons ha informat l'emissora de televisió local ANC.

Desenes de persones moren cada any en accidents al mar a Filipines, la majoria en naufragis causats pel mal temps, l'incompliment de les normes de seguretat, el defectuós manteniment dels equips o la sobrecàrrega de les embarcacions. L'accident més greu en la història moderna de la navegació comercial va succeir a les Filipines el 1987, quan el transbordador Donya Pau, que va salpar de Leyte, va naufragar després de topar amb un petroler i van morir 4.341 persones.