TECNOLOGIA
Internacional 06/01/2011

Els EUA demanen a Europa ajut per lluitar contra els ciberatacs i Wikileaks

La secretària d'Estat de Seguretat Nacional, Janet Napolitano, visita Brussel·les

Efe
1 min

Brussel·lesLa secretària d'Estat de Seguretat nacional dels EUA, Janet Napolitano, ha demanat aquest dijous a la Unió Europea que s'uneixi al govern nord-aemricà per lluitar contra els ciberatacs i per prevenir episodis com ara les filtracions de Wikileaks.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Napolitano s'ha reunit a Brussel·les amb els comissaris europeus de Transports i Agenda Digital, Siim Kallas i Neelie Kroes, en el marc d'una gira per Europa i Pròxim Orient que l'ha portat a Israel, Qatar, Afganistan, Irlanda i Bèlgica.

"Continuem necessitant la col·laboració d'Europa perquè el cibercrim no entén de fronteres, ni les legislacions nacionals estan preparades per lluitar amb aquest fenomen d'idiosincràsia internacional", ha assenyalat Napolitano.

Kroes ha explicat a Napolitano la iniciativa comunitària de lluitar contra el cibercrim, una de les prioritats dels 27 països de la UE en matèria de Justícia i Interior per al 2011.

El pla de la CE inclou la creació d'un centre europeu contra els ciberatacs, que es vol posar en funcionament el 2013 i que coordinarà un "sistema de resposta ràpida" per blindar els ordinadors atacats per les màfies de la xarxa per obtenir informació tant de persones privades com d'empreses.

Els EUA i la UE participen d'un grup de treball a través del qual intercanvien informació per lluitar contra els delictes a internet.

stats