Nervis i incertesa a Pequín entre els familiars dels passatgers de l'avió desaparegut

Es queixen de falta d'informació per part de Malaysia Airlines mentre esperen confinats en un hotel proper a l'aeroport

Els familiars dels passatgers del vol MH3700 de la companyia Malaysia Airlines segueixen confinats en un hotel de la capital xinesa i esperen amb nervis i ansietat que l'aerolínia els informi sobre la situació dels seus éssers estimats, per ara desapareguts.

La companyia ha traslladat els afectats a un hotel del nord-est de la ciutat des del mateix aeroport a primera hora del matí, quan s'ha confirmat que l'avió havia perdut el contacte amb la torre de control de trànsit aeri de Subang a les 02.40, hora local.

En una roda de premsa a l'hotel, un portaveu de l'aerolínia, que s'ha limitat a llegir un comunicat que la companyia ja havia publicat prèviament a la seva pàgina web i no ha acceptat preguntes, ha declarat que els familiars "són informats de la situació en tot moment".

No obstant això, les poques persones que han abandonat puntualment la sala han declarat a la premsa present que "hi havia molta desinformació" i que "no sabien res" sobre les circumstàncies de la desaparició de l'avió i dels seus éssers estimats.

Segons l'agència oficial Xinhua, hi ha uns 120 familiars al recinte, i un d'ells ha assegurat que "cap representant de la companyia ha anat a calmar o donar novetats sobre el que ha passat".

En realitat molt pocs dels confinats han entrat o sortit dels salons de l'hotel, un recinte escortat per una forta seguretat i centenars de periodistes, sobretot xinesos, la nacionalitat a la qual pertanyen la majoria dels passatgers del vol (153 dels 227).

Segons ha pogut comprovar Efe, a l'entrada de l'hotel hi havia diverses ambulàncies, així com grups de psicòlegs que accedien a la sala on encara hi ha els familiars entre les preguntes dels periodistes.

D'altra banda, a l'aeroport pequinès, a mig matí els cartells informatius encara marcaven que el vol que havia d'arribar a les 06.30 h s'havia "cancel·lat", mentre desenes d'informadors esperaven notícies del que havia passat o somiaven trobar alguns dels familiars dels desapareguts.

A l'oficina d'informació de la terminal d'arribades, una pissarra advertia els familiars dels passatgers del vol MH370 que es dirigissin directament a l'hotel.

Pel que fa a les autoritats, el president del país, Xi Jinping, ha ordenat avui que es posin en marxa "tots els esforços necessaris" en les mesures d'emergència relacionades amb l'avió desaparegut.

De fet, les autoritats xineses ja han enviat dos vaixells al mar del Sud de la Xina per ajudar en les tasques de recerca i rescat de l'avió, del qual s'ha perdut el contacte mentre sobrevolava l'àrea de control aeri de la ciutat de Ho Chi Minh, al sud del Vietnam.