Israel
Internacional 20/05/2011

Netanyahu, decebut pels comentaris d'Obama sobre el conflicte palestí en el seu discurs al món àrab

La visita del primer ministre israelià als EUA comença malament. La referència d'Obama a les fronteres prèvies a 1967 no ha agradat

Redacció
1 min
Netanyahu, dimecres, a Jerusalem

WashingtonJust abans de començar la seva visita als Estats Units, el primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, s'ha mostrat decebut pels comentaris sobre el conflicte entre Israel i Palestina fets pel president dels Estats Units, Barack Obama, en el seu discurs d'ahir al Pròxim Orient.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Sentim que Washington no entén la realitat, ni a què ens enfrontem", ha afegit en nom del primer ministre un alt funcionari hebreu.

Netanyahu va sentir-se desafiat per les paraules del president Obama en favor d'un estat palestí amb les fronteres de 1967, és a dir, abans que Israel conquerís Cisjordània, la franja de Gaza i Jerusalem est, durant la Guerra dels Sis Dies de juny de 1967.

"El discurs ha impactat al cap de Netanyahu com un cop de maça", ha dit un columnista del diari hebreu Maariv.

La tibantor marca, doncs, l'inici de la visita del líder israelià a Washington. El primer ministre ha de parlar davant del Comitè d'Assumptes Públics Estats Units-Isreal (AIPAC) el 22 de maig, i al Congrés, el 24.

stats