Publicitat
Publicitat

Netanyahu avança eleccions després de destituir dos ministres

El primer ministre israelià fa fora els ministres de Finances i Justícia

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha anunciat aquest dimarts que dissoldrà el Parlament per convocar eleccions anticipades, després de destituir els ministres de Finances i Justícia, Yair Lapid i Tzipi Livni.

"No toleraré aquesta oposició des de dins", ha afirmat el 'premier' israelià, en referència a l'actitud que han tingut en les últimes dates els responsables de les carteres de Finances i Justícia. "En les últimes dues setmanes i fins a l'últim dia, Lapid i Livni han atacat el Govern contundentment", ha assegurat, segons informa 'The Jerusalem Post'.

Netanyahu ha explicat que dissoldrà el Parlament tan aviat com sigui possible per convocar unes eleccions anticipades en les quals confia aconseguir més suport electoral per seguir governant.

Aquest mateix dimarts, Livni ha assegurat que les eleccions vénen provocades per la necessitat de substituir un govern al qual acusa d'"extremisme, provocació i paranoia" perquè no sap com lluitar contra el terrorisme mentre defensa "la llibertat i el sionisme".

També ha parlat en to crític aquest dimarts al matí Lapid, que ha assegurat que Netantyahu està actuant de manera "irresponsable" en impulsar uns comicis anticipats totalment "innecessaris" perquè existeix una altra "alternativa" per superar la crisi política.

Més continguts de