Pròxim Orient
Internacional 31/05/2012

Netanyahu retorna les restes de 91 palestins morts en atacs contra Israel des del 1975

La repatriació era un dels punts previstos en l'acord que va posar fi a la vaga de fam dels presos. Hi haurà cerimònies a Gaza i a Cisjordània

Agències
1 min
Un agent palestí posa una bandera sobre els taüts / REUTERS

Ramal·lahTel Aviv ha lliurat a l'Autoritat Palestina les restes de 91 palestins morts en atacs contra Israel perpetrats des del 1975, entre els quals hi ha suïcides i militants d'organitzacions armades. La repatriació es part del acord amb què es va acabar la vaga de fam que al maig van protagonitzar milers de presoners palestins a Israel.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els taüts que contenen les restes, que havien estat enterrats en tombes numerades en un cementiri israelià per a "combatents enemics", han estat lliurats de matinada i s'han repatriat a Ramallah (79) i Gaza (12). Abans de tornar a enterrar els cossos se celebraran cerimònies a les dues ciutats. Segons els mitjans israelians, Hamàs farà un funeral militar per als originaris de Gaza, amb salves per a cadascun dels morts, que seran enterrats als pobles d'origen. A Ramal·lah, la cerimònia es farà al davant del palau presidencial.

stats