Regne Unit
Internacional 11/12/2011

Esquerda al govern del Regne Unit pel trencament de Cameron amb la Unió Europea

El viceprimer ministre britànic veu un "risc real d'aïllament per al Regne Unit". Nick Clegg nega que el desacord pugui destruir la seva coalició amb el 'premier'

Reuters
2 min
El viceprimer ministre britànic, Nick Clegg / REUTERS

LondresEl viceprimer ministre britànic, Nick Clegg, ha reconegut aquest diumenge en una entrevista a la BBC que "hi ha un risc real de veure el Regne Unit aïllat i marginat per la Unió Europea". Clegg també ha manifestat que està en desacord amb la postura de Cameron vers el nou tractat de la UE acordat a la cimera de Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Regne Unit va ser l'únic dels 27 països de la UE que va negar-se divendres a donar suport al pacte per formar un nou tractat amb mesures fiscals més estrictes per evitar una nova crisi del deute. Cameron s'hi va negar perquè no es van acceptar les garanties que demanava per a la City de Londres, el centre financer del país.

Tot i que aquestes garanties havien estat acordades prèviament pels socis de la coalició, Clegg ha afirmat que Cameron va "jugar malament les seves cartes" i que hauria d'haver tret algun benefici de la situació.

Malgrat les declaracions, Clegg ha dit que no hi ha risc que la coalició es divideixi. "Seria molt perjudicial per al país si la coalició que el governa es separa, crearia un desastre econòmic en una època de molta incertesa", ha dit el líder dels proeuropeus Liberals Demòcrates.

L'exeurodiputat ha criticat alguns membres del partit conservador, la principal força de la coalició, que volen la sortida del Regne Unit de la Unió Europea i van aplaudir el veto de Cameron.

"Un Regne Unit que abandoni la UE serà considerat irrellevant per Washington i vist com un pigmeu al món quan el que hem de fer és mantenir-nos units i liderar-lo", ha dit Clegg a la cadena britànica.

Sobre la possibilitat que algun d'aquests diputats reclamin ara la celebració d'un referèndum sobre la pertinença del Regne Unit a la UE, el líder liberal ha dit que no hi ha fonaments perquè ho facin, ja que "no es debat cap transferència de sobirania" a Brussel·les.

stats