Nigèria ajorna les eleccions presidencials per la falta de seguretat

La cita amb les urnes serà el 28 de març en lloc del 14 de febrer com s'havia previst inicialment

La Comissió Electoral Independent de Nigèria ha ordenat posposar al 28 de març les eleccions presidencials previstes per al 14 de febrer per la falta de garanties de seguretat dels votants i el personal que participa en l'operatiu electoral.

El president de l'organisme electoral, Attahiru Jega, ha anunciat aquest diumenge la decisió d'endarrerir sis setmanes els comicis davant la greu situació de violència al nord del país, on el grup jihadista Boko Haram controla àmplies zones i executa atemptats diàriament.

Jega ha comparegut en roda de premsa després de mantenir reunions durant tota la jornada amb partits polítics, organitzacions de la societat civil i comissaris electorals a Abuja, la capital administrativa del país.

Les eleccions presidencials i al Parlament federal se celebraran el dia 28 de març en lloc de dissabte vinent, 14 de febrer, mentre que les eleccions estatals seran l'11 d'abril en comptes del 28 de febrer com estava previst inicialment.

Reaccions contràries

La decisió de la Comissió Electoral ha estat rebuda per la ciutadania i l'oposició com un nou "revés" a la democràcia nigeriana.

Alguns membres de la mateixa Comissió han qualificat la decisió de "xantatge polític a la ciutadania", mentre que l'oposició ha criticat el moviment com "un greu pas enrere" en la democràcia nigeriana.

El principal partit opositor es reunirà per estudiar les implicacions d'aquesta decisió i informarà els nigerians de la seva decisió "en els pròxims dies", ja que, per ells, el retard electoral és una maniobra del president i aspirant a la reelecció, Goodluck Jonathan, per evitar la seva imminent derrota a les urnes.

Més continguts de