Massacre a Escandinàvia
Internacional 27/07/2011

El primer ministre noruec diu que el país “no s'intimidarà” davant del doble atemptat

Jen Stoltenberg assegura que “és legítim” tenir diferents opinions sobre la immigració, però que “és inacceptable recórrer a la violència per portar aquestes idees a terme”

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El primer ministre noruec, Jen Stoltenberg, ha dit avui en roda de premsa que Noruega “no s'intimidarà” pel doble atemptat de divendres passat a Oslo, que va deixar un balanç d'almenys 76 morts. Stoltenberg ha remarcat que “és legítim” tenir diferents opinions sobre la immigració, però que “és inacceptable recórrer a la violència per portar aquestes idees a terme”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer ministre també ha declinat pronunciar-se sobre l'actuació de la policia el dia dels atacs, que aquests dies està en el punt de mira pel temps que va tardar a arribar a l'illa d'Utoya, i ha dit que “hi haurà temps” per debatre sobre tota l'operació. “Deixem que facin el seu treball”, ha dit el mandatari noruec davant els periodistes.

“Hem de tirar endavant i tornar a la normalitat”, ha continuat Stoltenberg, que s'ha mostrat “orgullós” del missatge de tolerància del poble noruec i ha promès que el país “aprendrà” del que ha passat.

stats