Internacional 07/07/2013

Nou balanç de l'explosió d'un tren al Quebec: cinc morts i 40 desapareguts

La xifra de víctimes mortals confirmades augmenta en localitzar-se dos cadàvers entre la runa dels edificis destruïts per l'accident del comboi, que portava petroli

Efe
1 min
Els bombers remullant la zona de l'explosió d'un tren carregat de petroli, al centre de la població Lac-Megantic, al Quebec / REUTERS

TorontoLa policia del Quebec ha elevat aquest diumenge a cinc la xifra de víctimes mortals confirmades a causa del descarrilament i l'explosió, dissabte, d'un tren carregat de petroli a la població de Lac Mégantic. Mentrestant, encara hi ha una quarantena de persones desaparegudes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Dos cadàvers que s'han trobat avui entre la runa d'edificis destruïts –se n'han destruït una trentena– han fet variar el balanç, que continua sent provisional.

El nombre de víctimes mortals pot augmentar considerablement a mesura que els equips de rescat accedeixen al punt central de l'accident.

Familiars i amics de les persones que eren a Lac Mégantic en el moment de l'accident han creat una pàgina web que conté desenes de noms per intentar localitzar el parador dels seus familiars.

Més de 24 hores després de l'accident, dos vagons cisterna continuaven en flames i els bombers alerten que poden produir explosions, cosa que està dificultant les tasques de rescat.

De moment, les autoritats no han volgut aventurar com es va poder produir l'accident, en què un tren de 77 vagons cisterna carregats amb petroli va descarrilar al centre de Lac-Mégantic.

La vila té uns 6.000 habitants i és a 250 quilòmetres a l'est de Mont-real.

Segons la companyia responsable del tren, Mont-real Maine & Atlantic Railway, va dir que el comboi estava estacionat sense maquinista als afores del poble a l'espera de fer un canvi de torn, i per motius que s'investiguen, va començar a desplaçar-se per la via fins a guanyar velocitat i va descarrilar.

Però una dona que va presenciar l'accident va dir a mitjans de comunicacions locals que el tren estava en flames una hora abans de descarrilar al centre de la localitat.

stats