Nou morts en l'atac de talibans disfressats amb burca en un campus del Pakistan

Els fets han tingut lloc en un centre universitari d'agricultura que diuen que és seu dels serveis d'intel·ligència

Almenys nou persones han mort i 35 han resultat ferides en l'atac a trets perpetrat per un grup de talibans que han entrat disfressats amb burques en un centre universitari d'estudis d'agricultura a Peshawar, al Pakistan.

Els talibans han reivindicat l'atemptat assegurant que el centre era un "niu dels serveis d'intel·ligència", segons el missatge emès pel seu portaveu, Mohammad Khorasa.

Els homes armats han arribat en 'rickshaw' al centre vestits amb els burques que porten moltes dones a la regió i han disparat al guarda de seguretat abans d'entrar al campus. Un estudiant ferit, Ahteshan ul-Haq, ha explicat a Reuters que la universitat acull normalment uns 400 estudiants, però que la majoria havien marxat per passar el cap de setmana festiu fora, tot i que encara hi quedaven uns 120 alumnes.

"Estàvem dormint quan hem sentit els trets. M'he aixecat en pocs segons i tothom estava corrent i cridant: 'Els talibans ens ataquen'", ha explicat. Un hospital de la zona ha informat que sis persones han mort a causa de les ferides de bala i n'estan tractant 18 més, mentre que un altre centre hospitalari havia confirmat la mort de tres persones més i que estava tractant 17 ferits.