Internacional 20/05/2011

Els 'indignats' de Nova York es concentraran dissabte en suport a les protestes de Barcelona i Madrid

Més de 250 persones ja han confirmat via Facebook que participaran a la mobilització per una democràcia real

Acn
2 min

Nova YorkEl moviment dels indigants també ha arribat als Estats Units. Arran de les protestes que s'estan duent a terme a moltes ciutats catalanes i de la resta de l'Estat espanyol, a Nova York un grup d'estudiants i treballadors també ha organitzat una concentració a través de Facebook per reclamar democràcia real ja. El grup, anomenat 'Toma la Calle NYC. Democracia Real Ya', ja té més de 250 persones que han confirmat que assistiran a la concentració convocada aquest dissabte a Washington Square, a Manhattan. El portaveu de la iniciativa, el català Luis Duque, ha explicat a l'ACN que l'acte a Nova York té com a objectiu "donar suport als espanyols que s'han manifestat aquests dies".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest dijous al vespre, unes 40 persones es van reunir en assemblea al Teachers College de la Universitat Columbia per preparar la concentració d'aquest dissabte a Nova York. En la reunió es va acordar que el lema que encapçalarà la concentració a Washington Square de Manhattan serà 'Democràcia real ja NYC. Indignats'. Els promotors de la iniciativa han demanat els permisos municipals per poder fer l'acte d'aquest dissabte i fins i tot compten amb un advocat que els ajudarà en cas de tenir problemes amb la policia. La concentració es retransmetrà via streaming.

Per complir les normatives novaiorqueses, els organitzadors de la concertació han acordat que durant l'acte de dissabte no es podran portar amplificadors de veu ni repartir octavetes. El manifest que es llegirà, en anglès i en castellà, és el mateix que està penjat a la pàgina web del moviment 15M, de la mateixa manera que el grup subscriu les propostes que s'especifiquen en aquest escrit. Els organitzadors també han consensuat que no es portaran banderes ni signes ideològics o polítics.

El portaveu de la iniciativa, Luis Duque, ha informat que estan en contacte amb estudiants de Boston i Washington perquè es puguin dur a terme iniciatives semblants en aquestes dues ciutats. A més, un grup de catalans indignats de San Francisco també han organitzat una concertació aquest dissabte i han creat un grup a Facebook anomenat '15M Movement California'.

stats