Protesta als Estats Units

L'Ajuntament de Nova York fa marxa enrere i ajorna el desallotjament de l'acampada dels 'indignats'

Els manifestants d'Occupy Wall Street havien assegurat que no estaven disposats a marxar i havien netejat la zona per evitar l'actuació policial

L'Ajuntament de Nova York ha ajornat el desallotjament de l'acampada dels indignats de Wall Street al parc Zuccotti. Només 45 minuts abans de l'hora prevista (les 7 del matí a la ciutat) ha difós un comunicat de premsa en què assegura que els propietaris del parc han decidit ajornar l'actuació de neteja de la zona anunciada per aquest divendres.

Segons informa Huffington Post, el comunicat municipal diu: "A última hora de la nit, els propietaris de Zuccoti Park –Brookfield Properties– ens han notificat que ajornen l'actuació de neteja prevista, i que retiren de moment la seva petició presentada aquesta setmana d'assistència policial per a l'operació de neteja". L'Ajuntament afegeix que els propietaris "creuen que poden arribar a una acord amb els manifestants que garantirà que el parc continuï estant net i segur, i disponible per a l'ús públicc, i que la situació és respectuosa amb els veïns i els negocis del voltant, i l'Ajuntament continuarà supervisant la situació".

Els manifestants havien passat els últims dies netejant el parc per evitar l'actuació de neteja amb acompanyament policial.