TEMPESTA
Internacional 28/12/2010

Comencen a reobrir els aeroports de Nova York després de tancar per la tempesta de neu

Prop de 4.500 vols no han pogut sortir en els últims dos dies. A poc a poc es va recuperant la normalitat

Acn
2 min
La forta tempesta de fred i neu ha obligat sis estats de la costa est dels Estats Units a declarar una situació d'emergència

Nova YorkLa forta tempesta que ha afectat el nord-est dels Estats Units aquest dilluns ha deixat a diverses ciutats gruixos de més de mig metre de neu, ha obligat milers de persones a passar la nit als aeroports i ha provocat situacions de risc al trànsit a causa de la mala condició de les carreteres. Nova York i les seves àrees pròximes han estat les zones més afectades per la tempesta, que ha escombrat la costa atlàntica aquest diumenge a la nit i ha continuat aquest dilluns, acompanyada per vents de fins a 100 quilòmetres per hora i precipitacions de neu que han bloquejat ciutats senceres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Almenys dotze persones han mort en accidents de trànsit a diversos estats, tots atribuïts a les males condicions de les carreteres a causa del temps.

Els mercats financers han operat amb normalitat, tot i que el volum de transaccions ha disminuït per la tempesta, que a més ha allunyat els compradors de les grans superfícies l'endemà de Nadal, un dels dies de compres més atrafegats de l'any.

Les autoritats han tancat els tres aeroports principals de Nova York i diversos al nord-est del país durant prop de 24 hores, cancel·lant milers de vols i deixant a les terminals uns passatgers que durant diverses hores tampoc no han pogut accedir a trens o taxis, i que ho han hagut d'afrontar sense gaire informació i amb poc menjar.

Després d'un dia sencer retirant neu amb equipament pesant, les autoritats aeroportuàries han reobert les terminals John F. Kennedy, Newark Liberty i LaGuardia per a arribades i sortides.

"Prop de 4.500 vols no han pogut sortir en els últims dos dies, i en caldran dos o tres més tenir cura de la gent afectada i tornar a una certa sensació de normalitat", ha dit el portaveu de l'Autoritat Portuària, Steve Coleman, a la televisió NY1.

A mesura que la tempesta es mou cap al Canadà, el sol ha fet acte d'aparició a la Cosa Est dels Estats Units, però les piles de neu acumulades poden tardar dies a desfer-se. No s'espera que les temperatures pugin per sobre dels zero graus fins a finals de setmana.

stats