Una ONG britànica llança la primera màquina expenedora per als sensesostre

Les persones sense llar poden adquirir de manera gratuïta menjar i objectes com ara mitjons, raspalls de dents i llibres, amb una targeta

L'ONG britànica Action Hunger ha instal·lat la primera màquina expenedora per als sensesostre al Regne Unit. Les persones sense llar podran accedir-hi de forma gratuïta amb una targeta que els permet treure fins a tres elements diaris de la màquina i adquirir menjar i altres objectes com ara mitjons, tovalloletes sanitàries, crema antibactèries, raspalls i pasta de dents i llibres.

La primera màquina s'ha col·locat al centre comercial Broadmarsh de la ciutat de Nottingham i l'ONG pretén instal·lar-ne una trentena en altres punts del país durant el 2018.

Les màquines també dispensen aigua, fruita fresca, barretes energètiques, patates, xocolata i sandvitxos. Action Hunger defensa a la seva web que la iniciativa "facilita als més vulnerables de la nostra societat maneres de satisfer les necessitats més bàsiques: les del manteniment". 

Una gran part del menjar que s'ofereix prové d'organitzacions de redistribució que busquen reduir el malbaratament de menjar, i la resta d'objectes depenen de donacions. Els objectes seran introduïts a la màquina a diari per part de voluntaris.

El creador i actual director de l'ONG es diu Huzaifah Khaled i és un estudiant de dret de 29 anys veí de Nottingham que va desenvolupar el projecte mentre estava fent el doctorat.

Khaled va convèncer el gegant de les màquines expenedores N&W Global Vending que li entregués una unitat, valorada en 10.000 lliures (11.311 euros). L'ONG vol expandir-se l'any vinent amb la instal·lació d'altres màquines a Nova York, Los Angeles, San Francisco i Seattle.

Segons un estudi del departament de Comunitats i del Govern Local del Regne Unit llançat el 2016 i difós per Action Hunger hi ha hagut al país un increment del 100% de les persones sense sostre en els últims 5 anys.

Més continguts de