PRÒXIM ORIENT
Internacional 21/05/2012

Una ONG israeliana denuncia un atac armat de colons contra un poble palestí

Betselem ha difós el vídeo on els colons disparen foc real contra manifestants desarmats. L'organització denuncia la complicitat de l'exèrcit i la policia

Ara
1 min

BarcelonaL'ONG israeliana de drets humans Btselem ha fet públic un vídeo en què un coló israelià dispara contra un grup de manifestants palestins que llancen pedres, en presència de soldats. L'incident va ser filmat per palestins de la ciutat cisjordana d'Asira al-Qiblija, dissabte a la tarda. Un noi de 24 anys, Fathi Asayira, va haver de ser hospitalitzat per un tret a la cara.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons la vesió de l'organització, un ampli grup de colons, alguns dels quals anava emmascarat i armat, es va apropar al poble palestí des de l'assentament de Yitzhar i va començar a llançar pedres i disparar. Aleshores un grup de palestins va aparèixer i va començar a llançar pedres, dins l'arribada de policies i soldats israelians.

"El vídeo alimenta la sospita que els soldats presents no van fer res per aturar els colons de llançar pedres i foc real contra els palestins", ha denunciat un portaveu de l'ONG.

stats