Publicitat
Publicitat

REACCIONS A LA MORT DE BIN LADEN

L'òrgan internacional insisteix en la necessitat de la cooperació entre països

El Consell de Seguretat de l'ONU celebra la mort de Bin Laden

Ban Ki-moon considera que la mort de Bin Laden significa un punt d'inflexió en la lluita contra el terrorisme

El Consell de Seguretat de l'Organització de les Nacions Unides va "celebrar" la mort d'Ossama Bin Laden, i va subratllar que el líder d'Al-Qaida no podrà tornar a "perpetrar actes de terrorisme" com els atemptats de l'11 de setembre als Estats Units, que van causar la mort a gairebé 3.000 persones. En una declaració presidencial emesa durant una reunió extraordinària amb motiu de la mort de Bin Laden , l'òrgan de seguretat va reiterar la seva condemna a Al - Qaida i als seus grups associats . " El Consell de Seguretat reafirma que el terrorisme no pot ni ha de vincular-se amb cap religió , nacionalitat , civilització o grup " , va dir l'ambaixador francès , Gérard Araud , president en torn d'aquest òrgan .

L'organisme internacional va insistir en la necessitat de cooperació entre països per acabar amb el terrorisme d'acord amb el dret internacional i les lleis humanitàries. El Consell va manifestar que cap causa justifica l'assassinat d'innocents i que el terrorisme no serà derrotat només amb força militar o operacions d'intel·ligència sinó que ha d'incloure la participació conjunta dels governs , la societat civil i les organitzacions internacionals .

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va declarar que la desaparició de Bin Laden significa un punt d'inflexió en la lluita contra el terrorisme global i va destacar que l'ONU continuarà liderant-la.

Més continguts de