Afganistan
Internacional 15/03/2012

Karzai vol lluny les tropes de l'OTAN

El president afgà ha exigit que les tropes nord-americanes abandonin els seus pobles i que la fi de la retirada s'avanci al 2013

Efe
1 min
Una altra matança de civils tensa la relació entre Kabul i els EUA

KabulEl president afgà, Hamid Karzai, ha exigit al secretari de Defensa dels Estats Units, Leon Panetta, que les tropes de l'OTAN abandonin els pobles de l'Afganistan i que "es quedin dins de les seves bases militars". Segons Karzai, les forces afganeses tenen la capacitat de mantenir per si soles la seguretat del país. "S'ha de treballar perquè la transició es completi el 2013, en comptes del 2014", com estava previst, ha assenyalat el president afganès, fent referència a l'abandonament definitiu de les tropes nord-americanes promès pel president dels EUA, Barack Obama.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Karzai també ha aprofitat per demanar als EUA que investiguin, d'una manera transparent, l'assassinat de 16 civils a la regió de Kanfaharm dissabte a mans, persumptament, d'un soldat nord-americà.

Panetta va arribar dimecres a l'Afganistan i la seva visita ha coincidit amb l'anunci que aquest dijous han fet els talibans. El grup insurgent ha anunciat que suspenia el diàleg que mantenien des de principis d'any amb els EUA.



stats