MÓN
Internacional 30/05/2011

L'OTAN demana perdó per la mort de civils a l'Afganistan

"Després de l'atac es va descobrir que el lloc on s'havien atrinxerat els insurgents era en realitat la casa de civils innocents", diu el comunicat

Efe
1 min

KabulL'OTAN ha emès un comunicat en què demana perdó per la mort de civils en un bombardeig aeri, dissabte passat a la província meridional afganesa de Helmand.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"En nom de la coalició ofereixo les nostres sinceres disculpes als familiars i amics dels morts", ha precisat al text John Tool, comandant en cap de la missió de l'OTAN a l'Afganistan, la Força Internacional d'Assistència a la Seguretat (ISAF) .

En el comunicat, signat conjuntament pel cap de la ISAF, el general David Petraeus, i el seu número dos, el general David Rodríguez, es diu que "la coalició es pren molt seriosament cada ferit o mort de civils i tractarà de prevenir en el futur aquest tipus d'incidents".

Segons la informació a disposició de les forces de la ISAF, una patrulla de la coalició va ser atacada per cinc insurgents al districte Naw Zad, província de Helmand, i durant l'operació va morir un marine.

Posteriorment, els cinc insurgents van continuar atacant des d'una casa propera, de manera que les tropes de l'OTAN van demanar ajuda àrea per neutralitzar l'atac, segons indica l'informe.

"Per desgràcia, després de l'atac es va descobrir que el lloc on s'havien atrinxerat els insurgents era en realitat la casa de civils innocents", indica la ISAF en el comunicat.

L'informe de l'OTAN concreta que s'està duent a terme una investigació exhaustiva per determinar els detalls exactes que van provocar l'incident.

En el comunicat es demana perdó per la mort de nou civils, tot i que segons fonts oficials afganeses, en l'incident armat van perdre la vida fins a 14 persones que no formaven part de les milícies insurgents.

stats