L'OTAN adverteix a Catalunya que la seva adhesió només es faria si hi ha "consens" entre els aliats

Tot i que la pertinença o no a l'Aliança Atlàntica d'una Catalunya independent no és un dels temes que més preocupin els polítics i ciutadans catalans, l'OTAN ha advertit avui que l'adhesió de qualsevol nou estat, sigui Catalunya o Escòcia, necessitaria una decisió de consens entre els aliats.

"En general, qualsevol nació que s'incorpori a l'Aliança necessitaria obtenir el consens de tots els aliats de l'OTAN", ha assegurat la portaveu de l'organització transatlàntica, Oana Lungescu.

A diferència de la Unió Europea, on el procés d'adhesió de qualsevol estat està ben definit en els tractats i cal la unanimitat entre els socis, a l'OTAN no hi ha el concepte d'unanimitat, però sí de consens. 

Segons fonts de l'OTAN, Escòcia no està negociant amb l'Aliança Atlàntica la seva hipotètica adhesió si esdevé independent. "El nostre únic interlocutor és el Regne Unit", han assegurat a l'ARA les mateixes fonts. L'afirmació contrasta amb el que diu el govern escocès, que assegura que ja ha iniciat les converses amb l'OTAN.

Més continguts de