Internacional 12/09/2011

Obama apel·la a la unitat dels EUA en la commemoració de l'11-S

El president destaca en el seu discurs a Nova York que "ningú pot tòrcer la voluntat dels EUA units" però recorda que el país "no està en guerra amb l'islam ni contra cap altra religió"

Agències
1 min
El president dels EUA, ahir, durant el discurs a Nova York. AFP

WashingtonEls presidents dels Estats Units, Barack Obama, va cridar ahir a la unitat i a la esperança, en la jornada de commemoració del desè aniversari dels atemptats de l'11 de setembre de 2001. El president va visitar els tres llocs on van caure els avions: Nova York, Washington i Pittsburg, i va destacar que "ningú pot tòrcer la voluntat d'uns EUA units".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Obama va fer un repàs a tot el que ha passat al llarg d'aquesta dècada i va dir que "no som perfectes, però la nostra democràcia és duradora i aquesta democràcia també ens dóna l'oportunitat de perfeccionar la nostra unió". "Ara", va dir, "ens aferrem més a les nostres llibertats, som més vigilants contra el qui ens amenacen i hi ha inconvenients que vénen aparellats a la nostra defensa comuna", va dir en un discurs a Nova York. A la zona on fa deu anys van caure les Torres Bessones, Obama, acompanyat de la seva dona, l'expresident Bush i la seva dona Laura, va guardar un minut de silenci en record de les víctimes.

Avui ha quedat inaugurat de manera oficial el parc que s'ha construït a la Zona Zero.

A més, el president va voler repetir un dels missatges clau de la jornada: "Estats Units mai estarà en guerra contra l'islam ni contra cap altra religió".

"Els debats sobre la guerra i la pau, sobre la seguretat i les llibertats civils, tot sovint han estat encesos. Però precisament el rigor d'aquests debats i la nostra capacitat de resoldre'ls de manera que honra els nostres valors és el que representa una mesura de la nostra força", va afegir, destacant que és això precisament el que s'honra "en dies de commemoració nacional".

stats