Obama a l'Àfrica: "Hem d'acabar amb les tradicions que oprimeixen les dones"

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha assegurat avui que al segle XXI "no hi ha lloc" per a les tradicions que, en moltes parts del món, segueixen " oprimint" i considerant les dones com a "ciutadanes de segona".

Obama, en un discurs ofert en un pavelló esportiu de Nairobi, ha demanat acabar amb les pràctiques que violen els drets de les dones a tot el món.

"Al món, hi ha la tradició d'oprimir les dones. No hi ha lloc per a això al segle XXI", ha censurat.

La violació dels drets de les dones, amb pràctiques tan abusives com la mutilació genital o els abusos, estan molt esteses a Kènia i altres països africans, on Obama considera que és especialment necessari lluitar per la igualtat de les dones.

"Marits pegant a dones, nens que no van a l'escola, matrimonis forçosos… Són tradicions. Considerar les dones ciutadans de segona. Són tradicions que han de canviar", ha insistit.

Visita profitosa a Kènia

Obama conclou avui la seva primera visita com a president a Kènia, on ha viatjat en un parell d'ocasions, després d'haver fet una crida a invertir a l'Àfrica i d'haver arribat a acords en matèria de seguretat i cooperació amb el president Kenyatta.

El mandatari nord-americà viatjarà aquesta tarda a Etiòpia, país que trepitjarà per primera vegada, abans de finalitzar un visita que l'ha portat per quarta vegada a l'Àfrica des que va arribar al poder.