Internacional 14/12/2011

Obama: “Els Estats Units han de retenir les lliçons de la guerra”

El president nord-americà ha saludat “l'èxit extraordinari” dels EUA a l'Iraq en un discurs davant alguns dels soldats que ja han abandonat el país àrab

Ara
1 min

Barcelona“Benvinguts a casa”, ha repetit diverses vegades el president dels EUA, Barack Obama, als soldats nord-americans de los forces de Fort Bragg que s'han reunit aquest dimecres a Carolina del Nord en una cerimònia per celebrar la seva retirada de l'Iraq. El president nord-americà ha saludat “l'èxit extraordinari” dels EUA a l'Iraq, però ha matisat que el país “ha de retenir les lliçons de la guerra”

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Encara queden uns 6.000 soldats a l'Iraq, que es retiraran al final d'aquest mes. El president nord-americà ha dit que milers de soldats s'han compromès amb la guerra a l'Iraq durant nou anys i que les tropes marxen del país àrab “amb el cap ben alt”. Obama també ha dit que els EUA deixen un Iraq més estable i preparat per a la democràcia.

En els últims tres anys 150.000 soldats han abandonat l'Iraq. I fins al final d'any petits grups de soldats marxaran gradualment del país fins a la retirada completa.

stats