Obama dona suport a Macron

Le Pen, rebuda amb ous i insults en un poble de la Bretanya francesa

L'expresident dels Estats Units Barack Obama dona suport al candidat centrista Emmanuel Macron a la segona volta de les eleccions presidencials franceses, que se celebren aquest diumenge. Obama, que apareix en un vídeo publicat al compte de Twitter de la campanya de Macron, destaca la figura de l'exministre d'Economia francès. 

"No és la meva tasca ficar-me en altres eleccions ara que estic retirat, però aquestes eleccions són molt importants per al futur de França i per als nostres valors", explica en el vídeo Obama, que no menciona, en cap moment, la candidata del Front Nacional, Marine Le Pen.

"Admiro la campanya que ha fet Macron. Ha defensat els valors liberals, i està compromès per un futur millor per als francesos: apel·la a les esperances de la gent, no a les seves pors", diu Obama.

D'altra banda, la candidata ultradretana, Marine Le Pen, ha estat rebuda a la Bretanya amb ous i insults per un reduït grup de persones. La ràpida intervenció dels seus equips de protecció han evitat que la líder del Front Nacional rebi cap impacte. Per contra, seguidors han mostrat el seu suport al crit de "presidenta, presidenta".

Un dia després que Le Pen hagués sortit tocada de l'únci cara a cara televisat amb Macron, la candidata ultra ha visitat Dol-de-Bretagne,una zona on el seu partit rep molt poc suport.

El passat 1 de març, va ser Macron qui va rebre l'impacte d'un ou en el seu front al Saló de l'Agricultura de París, mentre que l' ex primer ministre Manuel Valls també va ser amenaçat durant la campanya de les primàries socialistes, amb el llançament d'un sac de farina al desembre i amb una bufetada al gener