Internacional 02/09/2013

Obama va comunicar divendres als seus assessors que no atacarien Síria

El New York Times relata com i quan el president dels Estats Units va decidir frenar l'operació militar i consultar primer al Congrés

Ara
1 min
Barack Obama parla per telèfon des del Despatx Oval amb el líder de la cambra, John Boehner.

Barcelona"El president Obama va deixar els seus assessors atònits quan, divendres a les set de la tarda -la vigília del cap de setmana en què es preveia que atacarien Al-Assad-, i després de dues hores de debat apassionat al Despatx Oval, el president els va comunicar que es volia fer enrere i consultar primer el Congrés". Així ho relata aquest diumenge el diari The New York Times, que explica els diversos motius que el president dels Estats Units va donar al seu equip per endarrerir l'operació militar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer dels argument era la sensació d'aïllament que sentia Obama després del terrible revés del Parlament britànic, que només un dia abans s'havia negat a donar suport al primer ministre David Cameron per participar en una coalició internacional. Però, segons els assessors del president, la decisió també es va prendre pel temor que més endavant Obama pugui necessitar el Congrés per a altres confrontacions a la regió, per exemple amb l'Iran, i ha preferit no complicar-se els tres anys de mandat que encara li queden.

stats