Internacional 08/12/2011

Obama assegura que els EUA consideren "totes les opcions" sobre l'Iran, que els acusa d'espionatge

Teheran mostra en un vídeo que han capturat un avió espia dels EUA. El president nord-americà diu que treballarà amb els seus aliats, inclòs Israel, per evitar que l'Iran fabriqui la bomba atòmica

Ara / Agències
1 min

Barcelona / WashingtonEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha advertit avui a l'Iran que, si fabrica armes nuclears, Washington "treballarà per evitar-ho" juntament amb la comunitat internacional.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Si estan elaborant armes nuclears, he de dir clarament que això va contra els interessos de seguretat nacional dels Estats Units, i dels nostres aliats, inclòs Israel", ha afirmat Obama en roda de premsa des de la Casa Blanca.

L'avís d'Obama arriba el mateix dia que la televisió pública de l'Iran ha fet públic un vídeo en què es pot veure un avió que, segons la cadena, ha estat capturat al país i pertany a l'exèrcit nord-americà. Teheran acusa els EUA d'espionatge.

Així mateix, Obama ha indicat que l'Iran està "aïllat" i que ha de prendre una "decisió".

Iran "pot trencar l'aïllament actuant de manera responsable i renunciant al desenvolupament d'armes nuclears, cosa que li permetria elaborar energia nuclear amb objectius pacífics (...), o continuar operant de manera que segueixi aïllat de la resta del món", ha subratllat.

Washington ha incrementat recentment les seves sancions econòmiques contra Teheran, després que un informe del mes passat de l'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica (OIEA) afirmés que l'Iran intenta assolir la capacitat per fabricar armes atòmiques.

Obama ha defensat la política de pressió de Washington assegurant que "avui l'Iran està patint les més grans sancions que hagi tingut mai i que estan tenint impacte dins del país".

stats