Internacional 22/02/2012

Obama canta blues a la Casa Blanca

El president dels EUA no va poder rebutjar la invitació de Mick Jagger de cantar un tros de la cançó 'Sweet Home Chicago' acompanyat, entre d'altres, per B.B. King

Ara
2 min

BarcelonaBarack Obama no s'hi va poder resistir. Quan Mick Jagger li va oferir el micro, envoltat pels mestres que dimarts a la nit es van reunir a Washington, Obama va haver d'accedir a cantar. La sala Est de la Casa Blanca es va convertir en un club de blues durant un concert amb estrelles de la talla de Jagger, B.B. King o Jeff Beck.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'actuació d'Obama va tenir lloc al final del concert, quan el grup de blues allí present va interpretar 'Sweet Home Chicago', l'himne musical de la ciutat natal d'Obama. Buddy Guy va encoratjar el president a cantar perquè s'havia assabentat que havia cantat part d'una cançó d'Al Green recentment i havia dit: "Això ha de continuar!". Després de la invitació de Guy, Mick Jagger li va lliurar el micròfon i Obama es va veure obligat a acceptar-lo. El president dels EUA va entonar la cançó i després li va passar, breument, el micro a B.B. King. Més tard, va seguir cantant per completar 'Sweet Home Chicago', un tema que parla sobre la seva ciutat natal.

King, de 86 anys, va arribar en cadira de rodes, però es va posar dret a l'escenari en iniciar-se la vetllada, amb una versió alegre de 'Let the Good Times Roll', a la qual ràpidament es van unir a altres membres de la banda. A partir de llavors, Obama i la seva dona, Michelle, no es van poder estar quiets als seus seients i van cantar alguns dels èxits que interpretaven els músics: 'St. James Infirmary' o 'Let Me Love You', entre d'altres.

Beck va relaxar el ritme quan va interpretar una versió instrumental de 'Brush With the Blues', mentre augmentava l'expectativa per l'arribada de Jagger. El líder dels Rolling Stones va aconseguir amb 'I Can't Turn You Loose' que el president i la primera dama s'aixequessin dels seients per ballar.

stats