MÓN
Internacional 04/05/2011

Obama no va veure en directe l'operació contra Bin Laden

El director de la CIA assegura que el president dels EUA va passar 25 minuts sense saber detalls de l'atac i que mai va veure la cara del líder d'Al-Qaida

Agències
1 min
Leon Panetta és el director de la CIA / EFE

BarcelonaLeon Panetta, el director de la CIA, l'agència d'intel·ligència dels EUA, ha parlat en una entrevista amb la cadena nord-americana PBS i ha donat més detalls sobre l'operació que va acabar amb la vida del líder d'Al-Qaida, Osama bin Laden. Segons Panetta, el president de la nació, Barack Obama, no va disposar d'informació sobre l'assalt durant prop de 25 minuts i mai va veure a les imatges de vídeo que arribaven des del Pakistan la cara de Bin Laden.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

“El problema és que mai vam saber amb certesa si Bin Laden era allà o no”, confessa el director de la CIA. “Teníem informació provinent dels serveis d'intel·ligència a temps real”, explica Panetta, “i vam veure com els soldats s'aproximaven al complex, però no vam tenir imatges de l'interior”. Quan li pregunten si Obama va arribar a veure Bin Laden, Panetta és molt clar: “No, en absolut”. “Un cop els equips van entrar al complex, no puc dir-li si va ser un període de 20 o 25 minuts en què no sabíem què estava passant exactament”, explica el director de la CIA. “Van ser uns moments tensos, mentre esperàvem la informació”, reconeix Panetta.

stats