Estats Units
Internacional 06/10/2011

Obama alerta que la crisi econòmica a Europa pot tenir un "impacte real" als Estats Units

Obama insisteix en la necessitat que el Senat aprovi el seu pla de creació de feina la setmana vinent. Els elevats índexs d'atur donen a Obama els nivells de popularitat més baixos del seu mandat.

Ara
1 min

BarcelonaEl president dels Estats Units, Barack Obama, adverteix que la crisi financera a Europa pot tenir "un impacte real" en l'economia nord-americana.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En la primera roda de premsa que el president nord-americà ofereix en més de tres mesos, Obama ha incidit en la necessitat que el Senat aprovi la setmana vinent el pla que va presentar a principis de setembre per incentivar la creació de llocs de treball. El president ha dit que el pla "pot ajudar els Estats Units si la situació econòmica a Europa empitjora".

Els republicans, majoritaris a la Cambra de representants, rebutgen adoptar el pla de treball de 447 milions de dòlars. El president, candidat a la reelecció el 2012, ha fet una gira per diversos estats on ha defensat el seu pla econòmic.

Els nivells de popularitat del president nord-americà són els més baixos del seu mandat (al voltant d'un 44%, segons les enquestes)degut en gran part a l'alt nivell d'atur, d'un 9'1%, i als problemes de l'economia per sortir de la recessió.

Moments abans de la compareixença d'Obama, el vicepresident nord-americà, Joe Biden, ha dit que si el Congrés no aprova el pla d'Obama la sortida de la crisi financera serà molt lenta.

stats