Internacional 03/09/2013

Obama: "Síria no és ni l'Iraq ni l'Afganistan"

El president nord-americà justifica que l'atac serà "limitat" i que en cap cas s'assemblarà a les guerres desencadenades per George W. Bush

Agències
1 min

WashingtonEl president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha mostrat confiat aquest dimarts que el Congrés votarà a favor d'una intervenció militar a Síria. Obama ha afegit que té un pla ampli per ajudar els rebels a derrotar les forces del president sirià Baixar al-Assad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant una trobada amb els líders republicans i demòcrates al Congrés, el president nord-americà ha demanat un vot favorable i ha justificat que els atacs sobre el terreny serien limitats i que no s'assemblarien a les guerres de l'Iraq ni de l'Afganistan.

"El que preveiem és fer alguna cosa limitada. Serà proporcionat. Desgastarem les capacitats d'Al-Assad", ha dit Obama.

"Al mateix temps, tenim una àmplia estratègia que ens permetrà millorar les capacitats de l'oposició", ha afegit el president nord-americà.

Trucada al primer ministre japonès

Obama ha trucat al primer ministre del Japó, Shinzo Abe, en un intent de buscar més suport internacional per respondre amb un atac militar a Síria després de l'ús d'armes químiques per part del règim de Baixar al-Assad.

La Casa Blanca ha emès un comunicat en què assegura que els "dos líders estan d'acord que l'ús d'armes químiques viola les lleis internacionals i que no pot ser tolerat".

En el mateix comunicat, s'afegeix que els dos mandataris "seguiran en constant contacte per parlar sobre les possibles propostes de la comunitat internacional per respondre al govern d'al-Assad.

stats