Internacional 16/09/2013

Obama es podria reunir properament amb el president de l'Iran

Els Estats Units i Teheran es trobarien per primer cop des de l'any 1979

Reuters
1 min

WashingtonEl president nord-americà, Barack Obama, i el president iranià, Hassan Rouhani. Seria la primera trobada dels dos caps d'estat dels dos països des del 1979, any de la Revolució Islàmica a l'Iran. Està previst que els dos líders intervinguin la setmana que ve en els debats a l'Assemblea de les Nacions Unides.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Obama ha reconegut en una entrevista televisiva a la cadena nord-americana ABC aquest diumenge que s'ha intercanviat cartes amb Rouhani, tot i que no n'ha volgut revelar el contingut.

El president nord-americà ha deixat clar que les ambicions nuclears de l'Iran també són un tema "important", com el de les armes químiques a Síria.

Obama adverteix que Síria no és un precedent

Obama i l'Iran eviten dir en veu alta que els Estats Units no atacaran l'Iran si no han atacat Síria. "No haurien de treure la conclusió que si no hem atacat [Síria], no atacarem l'Iran", ha advertit Obama. "Tot i això, el que s'hauria d'aprendre de Síria és que es poden resoldre temes importants de manera diplomàtica", ha afegit el president nord-americà.

Els Estats Units i Israel recelen d'uns possibles plans de l'Iran per crear armes nuclears, tot i que Teheran ha negat reiteradament que no tenen intenció de tenir-ne.

Rouhani, vist com un líder més moderat que el seu antecessor, Mahmud Ahmadinejad, ha adoptat un discurs més conciliador cap a Washington des que ha arribat al poder.

stats