Publicitat
Publicitat

Participació a la baixa en la segona volta de les legislatives franceses

Les enquestes pronostiquen una majoria àmplia per al partit de president francès, Emmanuel Macron

Un 17,75% de participació aquest migdia, la més baixa en els últims 20 anys, sembla confirmar que l'abstenció podria tornar a ser la gran protagonista d'aquesta convocatòria electoral.

Més de 65.000 meses electorals de França han obert aquest diumenge a les 08.00 per a la segona volta de les legislatives franceses, en què es renovarà la cambra baixa amb la previsió d'una àmplia majoria per al partit del president, Emmanuel Macron.

La majoria dels centres de vot es mantindran oberts fins a les 18.00, encara que a les grans ciutats l'horari s'allargarà dues hores més. Els francesos dels territoris d'ultramar ja van votar ahir perquè els resultats definitius es puguin anunciar aquest nit.

Macron vol un estat d’excepció perpetuEn total, en aquesta segona volta s'escolliran 573 dels 577 escons que conformen la cambra baixa francesa, perquè quatre ja van ser escollits en la primera volta. Les enquestes pronostiquen una baixa participació que pot provocar un rècord d'abstenció, després que en la primera volta tan sols votés la meitat dels 47,5 milions de francesos inscrits.

Si es compleixen les previsions, La República en Marxa de Macron aconseguirà una àmplia majoria absoluta, que pot arribar a superar els 400 escons. Les eleccions se celebraran amb unes mesures de seguretat sense precedents, amb 50.000 agents desplegats per tot el país.

Més continguts de