ESTATS UNITS
Internacional 16/11/2011

Els 'indignats' continuen les protestes al parc Zuccotti de Nova York tot i que no hi poden acampar

Una jutgessa desestima el recurs presentat pel moviment Ocupa Wall Street per tornar acampar al parc. A partir d'ara està permès manifestar-s'hi, però no instal·lar-s'hi

Ara
2 min
Ocupa Wall Street

BarcelonaEls 'indignats' de Nova York han tornat a manifestar-se al voltant del parc Zuccotti de Nova York, tot i que no hi poden acampar. Els representants del moviment Ocupem Wall Street tenen la intenció de continuar les protestes i tenen el suport dels principals sindicats de la ciutat, i ja s'ha convocat una nova jornada de protestes per a aquest dijous. Tot i això, el futur de les protestes és incert.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Una jutgessa va decidir, després de rebre un recurs d'un grup d'advocats, que els membres de l'Ocupa Wall Street podran manifestar-se al bressol d'aquest moviment de rebuig a les desigualtats i el sistema financer que s'ha estès arreu dels Estats Units des del setembre, però que no s'hi podran instal·lar ni amb tendes ni sacs.

Un grup d'advocats havia declarat dimarts al matí a AFP que havia obtingut una ordre judicial perquè els activistes poguessin tornar al parc amb les tendes, en defensa de la Primera Esmena de la Constitució nord-americana, que garanteix la llibertat d'expressió. La resolució del jutge era una ordre temporal que impedia tant a l'Ajuntament com als propietaris del parc que desallotgin els activistes o s'emportin les seves propietats.

Bloomberg: 'les condicions higièniques eren intolerables'

L'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, ha justificat el desallotjament de l'acampada del Parc Zuccotti, bressol del moviment Ocupa Wall Street, assegurant que "les condicions higièniques i de seguretat eren intolerables", després de dos mesos de protesta. L'alcalde ha explicat que el parc es tornarà a obrir aquest mateix dimarts, un cop s'hagin retirat totes les tendes, i que els activistes podran tornar-hi, sempre que no portin material d'acampada.

Fonts de la fiscalia han xifrat en 150 el nombre de detinguts en el desallotjament, la majoria a l'interior del parc, que seran acusats de desordre públic i resistència a l'autoritat. Entre ells hi ha el regidor Ydanis Rodriguez, un demòcrata que representa el nord de Manhattan, que es trobava entre la gent que es van acostar al parc per solidaritzar-se amb els activistes quan van assabentar-se de l'ordre de desallotjament.

stats