Internacional 02/05/2011

Centenars de persones celebren a Times Square i a la Zona Zero la mort de Bin Laden

La multitud s'ha concentrat de forma espontània just quan s'ha començat a rumorejar que el líder d'Al-Qaida havia sigut abatut

Efe
2 min
Reaccs Washington

Nova YorkCentenars de persones s'han concentrat aquesta nit (hora local) de forma espontània a Times Square i a la Zona Zero de Manhattan, entre elles membres del cos de Bombers de Nova York, per celebrar la notícia de la mort d'Ossama bin Laden, cervell dels atacs de l'11 de setembre de 2001.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Desenes de bombers de Nova York, un dels col·lectius amb més afectats pels atemptats contra el World Trade Center, han sigut victorejats pels centenars de persones que s'amuntegaven a la cèntrica Times Square de Manhattan, mentre nombrosos ciutadans s'han reunit just davant d'on s'alçaven les Torres Bessones fins fa deu anys.

En els atemptats de l'11-S van morir a Nova York 2.752 persones, de les quals 343 eren bombers que van anar als llocs dels fets després de l'impacte dels avions contra les Torres Bessones.

Turistes i novaiorquesos s'han aglomerat davant les pantalles de la cèntrica plaça novaiorquesa en el moment que han aparegut els primers rumors sobre la mort de Bin Laden, i la concentració s'ha fet més multitudinària després que el president nord-americà, Barack Obama, ho hagi confirmat oficialment des de la Casa Blanca.

Els congregats a Times Square han rebut amb crits d'alegria els membres del cos de bombers, que han portat camions per celebrar la mort de Bin Laden fins a la cèntrica plaça, al cor de Manhattan, abans de seguir el seu recorregut fins a la Zona Zero.

"És bastant increïble que s'hagi trigat tant a aconseguir això. És una sensació agredolça", reconeixia una de les persones reunides a Times Square al canal local NY1, que també ha recollit declaracions de nombroses persones que portaven cartells amb la imatge de Bin Laden i la paraula "Dead" (mort).

Un altre dels congregats, un dels novaiorquesos que va viure aquells atemptats, ha agraït "a les tropes nord-americanes" la feina feta perquè avui s'hagi pogut anunciar la mort de Bin Laden.

"És un gran pas en la direcció correcta. És una notícia que hem de celebrar. Aquest home era una mala persona", ha dit el mateix testimoni des de Times Square, un dels llocs que rep més vigilància des d'aquell 11 de setembre.

Les imatges d'espontaneïtat i celebració a Times Square han rememorat les que fa més de sis dècades van succeir en el mateix lloc, quan els novaiorquesos van celebrar allà la fi de la Segona Guerra Mundial.

Els primers congregats a Zona Zero de Manhattan, d'on mai es van poder recuperar centenars de cadàvers de les persones que van morir en els atacs, s'han reunit inicialment en silenci, i la gran majoria portaven banderes nord-americanes. No obstant això, a mesura que han anat passant els minuts, una multitud més gran s'ha anat agrupant a l'àrea i s'han pogut veure imatges de gent destapant ampolles i amb cartells amb missatges com "Obama 1-Ossama 0".

Un altre punt de concentració ha sigut davant de la Casa Blanca. Una gran multitud s'ha desplaçat davant de la residència del president dels EUA minuts després que Obama fes l'anunci oficial de la mort de Bin Laden, a les 23.30 (hora local).

stats