Publicitat
Publicitat

Detencions de dissidents enfosqueixen l'enterrament d'Oswaldo Payá a l'Havana

Entre 40 i 50 persones han estat detingudes

Les detencions de desenes de dissidents , entre ells el psicòleg i periodista independent Guillermo Fariñas ,  han enfosquit avui el funeral i enterrament a l'Havana d'Oswaldo Payá , un referent de l'oposició interna que va destacar pel seu activisme en favor d'una transició democràtica a Cuba .

Les restes mortals de Payá , mort als 60 anys en un accident de trànsit , van rebre sepultura en el Cementiri de Colón de l'Havana després d'un funeral oficiat pel cardenal Jaime Ortega , màxima autoritat catòlica a l'illa , a la parròquia que solia freqüentar Payá .

En acabar aquest acte religiós , i quan el seguici s'encaminava cap al cementiri , entre 40 i 50 dissidents van ser detinguts als voltants del temple i traslladats a dependències policials , segons va denunciar l'opositora Comissió Cubana de Drets Humans i Reconciliació Nacional ( CCDHRN ) que lidera Elizardo Sánchez .

Entre els arrestats figuren a més de Fariñas , Antonio González Rodríguez , la seva dona Ailer , Juliol Aleaga , Ricardo Medina o Pavel Herrera , va dir Sánchez a Efe . Hores després van ser alliberats la majoria dels opositors detinguts , entre ells , Fariñas , que va confirmar a Efe , via telefònica , que havia estat traslladat des de les dependències policials a casa a la ciutat central de Santa Clara , igual que altres dels seus companys .

Més continguts de