Costa d'Ivori

Guerra civil

Forts combats al voltant de la residència de Gbago a Abidjan

Les tropes lleials al president electe, Alssane Ouattara, prenen el control de l'aeroport i el cedeixen a l'ONU. Uns 50.000 soldats i policies haurien abandonat el president sortint

Combatents lleials a Alssane Ouattara, el president electe de Costa d'Ivori, han atacat aquesta nit Abidjan la residència de Laurent Gbago, l'expresident que es nega a abandonar el poder. Els seus guardaespatlles continuen oferint resistència, apunten fonts militars. Ouattara va donar ahir un últimàtum als opositors per què "s'entreguin per evitar un bany de sang".

Aquesta nit s'han succeït combats molt intensos als voltants del palau del president sortint, enfrontaments que alguns testimonis han qualificat "d'assalt final".
Un membre de la missió de l'ONU al país africà, Alain Leroy, ha dit a la cadena francesa France 24 que la major part de les forces de seguretat sembla haver abandonat Gbagbo. El cap de la UNOCI, Choi Young Jin, ha assegurat que Gbagbo només compta amb la Guàrdia Republicana i en les seves unitats especials, després de la deserció d' uns 50.000 policies i gendarmes.

Segons un portaveu del Govern, les forces de Outtara ja han pres el control de la televisió estatal de la Costa d'Ivori, que ha aturat les emissions. Ouattara ha ordenat el tancament de les fronteres, després d'haver imposat el toc de queda nocturn i, segons afirma Reuters, ha cedit el control de l'aeroport de la capital a les Nacions Unides.

Aquest divendres, dos dies després que el Consell de Seguretat de l'ONU adoptés una resolució en què demana a Gbagbo que deixi el poder a Ouattara, el president francès, Nicolas Sarkozy, es reunirà al seu primer ministre, François Fillon, i als responsables d'Exteriors i Defensa, Alain Juppé i Gérard Longuet, per estudiar la situació a costa d'Ivori.