Pakistan
Internacional 20/06/2012

El Pakistan anuncia la captura d'un líder d'Al-Qaida amb vincles a Europa

La detenció arriba després que els Estats Units critiquessin Islamabad per no perseguir els militants al país. Els oficials pakistanesos diuen que el detingut podria estar vinculat amb els atacs de l'11-S

Agències
1 min

IslamabadEl Pakistan ha capturat aquest dimecres un "important" líder d'Al-Qaida en una operació a la frontera del país amb l'Iran, segons han informat oficials del govern. L'anunci arriba entre les fortes crítiques dels Estats Units al Pakistan per no fer prou per lluitar contra els militars al seu territori.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El secretari de defensa nord-americà, Leon Panetta, ha dit durant un viatge a Kabul que els esforços d'estabilització a l'Afganistan serien complicats mentre els militants tinguessin llibertat per actuar al Pakistan, i fa afegir que Washington havia "arribat al límit" de la seva paciència amb Islamabad.

Els oficials pakistanesos han dit que el líder d'Al-Qaida és Naamen Meziche, un francès d'origen algerià, que suposadament té vincles amb grups militants basats a Europa i podria estar vinculat amb els atacs de l'11-S.

stats