Publicitat
Publicitat

PAKISTAN

Tensió entre aliats

El Pakistan acusa l'OTAN de violar el seu espai aeri i ferir dos dels seus soldats

Asseguren que dos helicòpters han entrat al seu territori des de la frontera amb l'Afganistan. A la zona hi actuen els mortífers avions no tripulats

El Pakistan acusa l'OTAN d'haver violat el seu espai aeri amb la incursió de dos helicòpters, que han obert foc contra les seves forces de seguretat a la frontera amb l'Afganistan i han ferit dos soldats.

L'exèrcit pakistanès ha denunciat l'episodi en la conflictiva regió tribal del Waziristan del Nord. "Les tropes van disparar contra els helicòpters i, com a resultat del tiroteig, dos dels nostres soldats han patit ferides", explica un comunitat. Els militars han emès una "enèrgica protesta" davant de l'OTAN i han demanat un reunió per tractar el tema.

La frontera afgano-pakistanesa és un camp d'actuació per a l'exèrcit nord-americà, que sol fer servir els anomenats drones (avions no tripulats) contra suposats focus talibans que busquen refugi al Pakistan. Aquestes incursions, que causen un gran nombre de baixes civils, compten amb la connivència de les autoritats pakistaneses.
 


Etiquetes

Més continguts de