Internacional 02/05/2011

El Pakistan confirma la mort de Bin Laden

El govern emet un comunicat oficial en què destaca la col·laboració amb els serveis d'intel·ligència dels Estats Units. Han explicat que l'operació militar nord-americana s'ha dut a terme a Abbotabad, una ciutat propera a Islamabad

Efe
1 min

IslamabadEl govern pakistanès ha confirmat que Bin Laden ha estat abatut en el seu territori i ha destacat que la mort del líder d'Al-Qaida demostra el compromís del país en la lluita contra el terrorisme.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat oficial, el govern explica que s'ha tractat d'una operació dels serveis d'intel·ligència dels Estats Units que s'ha dut a terme aquesta matinada als voltants de la ciutat d'Abbotabad, molt propera a Islamabad. L'executiu destaca que el Pakistan ha interpretat "un paper significatiu en els esforços per eliminar el terrorisme" i per fer aquesta tasca manté una relació fluida amb diversos serveis d'intel·ligència, "entre ells els dels Estats Units". El govern del Pakistan diu que "hem compartit informacions extremament útils i continuarem amb el nostre suport als esforços internacionals contra el terrorisme", es llegeix al comunitat.

A més, recorden que "quasi 30.000 civils pakistanesos han perdut la seva vida en atacs terroristes en els últims anys i més de 5.000 membres de les forces de seguretat han estat màrtirs de la campanya pakistanesa contra Al-Qaida".

stats