Israel
Internacional 28/08/2011

Israel tem un vot massiu a l'ONU a favor d'un Estat palestí al setembre

Per ara, només 5 dels 193 estats membres de les Nacions Unides han assegurat a Israel que s'oposaran a la mesura palestina, segons el diari israelià 'Haaretz'

Afp
1 min

Tel AvivIsrael tem un vot massiu a l'Assemblea General de les Nacions Unides en favor d'un Estat palestí al setembre, malgrat la seva oposició i la dels Estats Units, segons un telegrama de l'ambaixador d'Israel a l'ONU, del qual s'ha fet ressò el diari israelià Haaretz.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el rotatiu, fins avui només cinc països han informat Israel que votaran contra l'adhesió d'un Estat palestí: els Estats Units, Alemanya, Itàlia, els Països Baixos i la República Txeca.

Amb tot, els Estats Units ja han amenaçat d'utilitzar el seu veto al Consell de Seguretat en cas que la proposta palestina prosperés en l'Assemblea.

Les autoritats palestines volen el reconeixement i l'adhesió del seu estat a l'ONU i el reconeixement de Palestina segons les fronteres d'abans de la guerra dels Sis Dies del 1967.

Amb tot, els milicians palestins han disparat durant el cap de setmana almenys tres coets contra algunes poblacions del sud d'Israel, malgrat l'anunci d'alto el foc que havia declarat la Jihad Islàmica a Gaza divendres.

stats