Crisi financera
Internacional 12/12/2011

Pànic a Letònia pels rumors de la fallida de Swedbank a Twitter

Els dubtes a les xarxes socials fan multiplicar per deu el volum normal de retirada de diners als caixers. L'entitat desmenteix que tingui problemes financers

Ara
1 min
Comunicat d'urgència de Swedbank al seu web.

BarcelonaUn rumor a Twitter sobre la possible fallida de Swedbank, branca letona de la banca sueca i principal entitat del país, ha generat aquest dilluns el pànic a Letònia. Grans quantitats de clients s'han adreçat als caixers automàtics per retirar diners. Dels 298 caixers de què disposa el banc, 126 s'havien quedat sense bitllets a primera hora del matí, ha reconegut el director de l'entitat, Maris Mancinskis, en una declaració al seu lloc web, informa AFP.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"A les agències i a internet, la gent pregunta sobre diversos rumors que no només són totalment falsos, sinó simplement absurds", diu l'entitat. A la cadena de televisió LNT, el director desmenteix que hagi de fer front als problemes financers que circulen per les xarxes socials. L'entitat reconeix que els rumors han multiplicat per deu el volum de retirada de diners habitual, que ha arribat, des de diumenge, a 14 milions d'euros.

La incertesa sobre la zona euro, a la qual Letònia pretén integrar-se el 2014, i la fallida el mes passat del banc local Krajbanka, alimenten la desconfiança de la gent, afirma el responsable de l'entitat.

Swedbank controla el 20% del mercat financer letó, dominat per bancs escandinaus des de la fallida el 2008 de la principal banca del país, Parex Banka.

stats