Publicitat
Publicitat

El Papa diu abans de viatjar a Cuba que el marxisme està superat

Des de Mèxic, el pontífex insta Cuba a buscar nous models d'organització política en considerar que la ideologia marxista tal com va ser concebuda ha quedat obsoleta. Això sí, ha deixat clar que caldrà paciència, i s'ha ofert a ajudar en aquest procés

Benet XVI ha carregat aquest dissabte contra el crim organitzat que pateix Mèxic, i just abans de viatjar a Cuba ha considerat que ideologia marxista ja no respon a la realitat. El pontífex també ha subratllat que l'Església no és un poder polític, ni un partit sinó una realitat moral i ha reivindicat el dret a la llibertat religiosa. El Papa ha fet aquestes manifestacions camí de Lleó, a l'estat mexicà de Guanajuato, primera etapa de la seva visita a Mèxic i Cuba, en el seu primer viatge a aquests dos països.

En la seva tradicional trobada a l'avió amb els periodistes que l'acompanyen, el papa Ratzinger ha traçat les línies del viatge, que, ha dit, desitjava realitzar des de fa molt temps, seguint les petjades de Joan Pau II, que va visitar en cinc ocasions Mèxic i en una, Cuba. El Bisbe de Roma ha destacat la defensa de la llibertat religiosa, exhorta els mexicans a enfortir la convivència pacífica i a lluitar, amb la contribució de l'Església, contra el narcotràfic.

En canvi, als cubans els ha llançat un missatge d'esperança i ha reiterat la col·laboració "constructiva" de l'Església amb les autoritats de l'illa. Benet XVI ha recordat les famoses paraules de Joan Pau II a l'Havana el 1998 ("Que Cuba s'obri al món i el món a Cuba") i ha considerat que segueixen tenint"absoluta vigència".

"La visita de Joan Pau II", ha subratllat "va obrir un camí de col·laboració i de diàleg constructiu entre l'Església i l'Estat. Aquest camí és llarg i exigeix paciència perquè vagi endavant, però l'església vol seguir col·laborant". Benet XVI ha destacat el paper que l'Església vol jugar en favor d'una major obertura a la societat i en la política. "És evident que avui dia la ideologia marxista com era concebuda ja no respon a la realitat i si no es pot construir un tipus de societat és necessari trobar nous models, amb paciència i de forma constructiva", ha asseverat el pontífex. "Aquest procés exigeix paciència i decisions i volem ajudar amb esperit de diàleg per evitar traumes i contribuir a una societat més justa", encara ha afegit.

Content, presentant bon estat de salut i desafiant les més de catorze hores d'avió per a una persona de gairebé 85 anys, el papa va arribar a Lleó, al centre del país i centre del catolicisme mexicà, on va ser rebut pel president, Felipe Calderón , i desenes de milers de persones-entre 600.000 i 700.000, segons el portaveu vaticà, Federico Lombardi-que el van acollir al llarg de tot el recorregut des de l'aeroport al Col·legi Miraflores, el seu lloc de residència.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT