El Papa es complau "vivament" del desgel entre els EUA i Cuba

El Vaticà ha jugat un paper clau en l'entesa entre Washington i L'Havana

El papa Francesc "es complau vivament" per l'anunci del restabliment de les relacions entre els Estats Units i Cuba, que es compromten a superar "per l'interès dels respectius ciutadans, les dificultats que han marcat la seva història".

Així ho ha confirmat el portaveu del Vaticà, Federico Lombardi, en un comunicat enviat als mitjans minuts després que els presidents dels EUA, Barack Obama, i de Cuba, Raúl Castro, agraïssin el suport del Pontífex per facilitar el diàleg entre els dos països.

La Santa Seu ha afirmat que en els últims mesos, el papa Francesc ha escrit als dos mandataris "convidant-los a resoldre qüestions humanitàries de comú interès, com la situació d'alguns detinguts, per donar inici a una nova fase de les relacions entre les dues parts" .

Així mateix, ha subratllat que "acollint al Vaticà el passat mes d'octubre a delegacions dels dos països, ha volgut oferir els seus bons oficis per afavorir un diàleg constructiu sobre temes delicats, del qual han sorgit solucions satisfactòries per a totes dues parts".

"La Santa Seu continuarà donant suport a les iniciatives que les dues nacions emprendran per augmentar les seves relacions bilaterals i afavorir el benestar dels seus respectius ciutadans", conclou el comunicat.