Internacional 25/12/2011

El Papa demana la fi de la violència a Síria i la pau entre israelians i palestins

En el missatge 'Urbi et orbe', he reclamat l'impuls del diàleg al Pròxim Orient

Acn
2 min
Benet XVI, durant la benedicció 'urbi et orbe'

RomaEl papa Benet XVI ha demanat la fi de les guerres aquest diumenge en el tradicional missatge de Nadal i s'ha referit especialment a Síria i a la pau entre israelians i palestins. "Que el senyor socorri la humanitat afligida per tants conflictes que encara avui ensangonen el planeta", ha sentenciat des del balcó central de la basílica de Sant Pere.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El pontífex ha demanat en aquest sentit que es posi fi a la violència de Síria i que es reprenguin les converses de pau al Pròxim Orient, en un dia de Nadal sacsejat per un múltiple atac bomba en esglésies catòliques de Nigèria.El líder dels 1.300 milions de catòlics romans del món ha pronunciat aquest diumenge el seu missatge bianual Urbi et orbi ('A la ciutat i al món') i ha beneït les desenes de milers de persones congregades a la plaça de Sant Pere, mentre milions d'espectadors el seguien per televisió a tot el món.

Al final del seu missatge, el Papa, de 84 anys i que celebra la setena temporada nadalenca del seu pontificat, ha felicitat el Nadal en 65 idiomes, entre els quals hi havia el turc, l'hebreu, l'àrab, el suahili, l'hindi, l'urdú i el xinès.

"Ell, que és el príncep de la pau, que doni pau i estabilitat a la Terra, encoratjant a la represa del diàleg entre israelians i palestins. Que faci cessar la violència a Síria, on ja s'ha vessat tanta sang", ha manifestat. Almenys 5.000 persones han mort a Síria en nou mesos de violència que han sacsejat el país àrab en enfrontaments entre forces governamentals i manifestants que demanen l'enderrocament del president Bashar al-Assad.

El pontífex també ha demanat més ajuda per als que pateixen fam, escassetat d'aliments i desplaçaments a la Banya d'Àfrica, i per a les persones afectades per les inundacions a Tailàndia i Filipines.

El portaveu del Vaticà, el pare Federico Lombardi, ha condemnat la cadena d'explosions d'aquest diumenge a Nigèria i ho ha atribuït a "la cega i absurda violència terrorista que inflama l'odi". "Som a prop del sofriment de l'Església de Nigèria i de tot el poble nigerià, tant a prova per la violència terrorista, fins i tot en aquests dies que haurien de ser d'alegria i de pau", ha declarat Lombardi a l'agència Reuters. La cadena de 5 explosions bomba ha provocat la mort d'almenys 27 persones.

stats