Internacional 01/11/2011

Papandreu insisteix en mantenir el referèndum sobre les mesures de rescat

El primer ministre grec ha dit que "no farà marxa enrere" en la convocatòria i ha acusat els bancs de voler fer caure el seu govern

Efe
1 min

AtenesEl primer ministre grec, Iorgos Papandreu, ha reiterat aquest dimarts a Atenes, en una reunió extraordinària del Consell de Ministres, la seva determinació de convocar un referèndum sobre el nou pla de rescat financer acordat per la zona de l'euro, segons el portaveu oficial del Govern, Angelos Tolka.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El consell ministerial està en marxa i el primer ministre insisteix a celebrar el referèndum sobre la base dels anuncis fets ahir a la nit", ha dit Tolka en declaracions a la televisió pública NET.

Fonts pròximes a Papandreu no oficials han dit als mitjans grecs que el primer ministre ha afirmat que "no farà marxa enrere en l'assumpte del referèndum i vol comptar amb la decisió del poble grec".

Papandreu hauria insinuat que els bancs i els interessos dels mitjans volen fer caure el govern, segons aquestes fonts.

El sorprenent anunci del primer ministre grec, efectuat el dilluns, que sotmetrà a referèndum el rescat financer per al país, pactat amb enormes dificultats la setmana passada a Brussel·les, ha fet sonar les alarmes a les capitals europees, ha enfonsat les borses i ha obert una crisi política interna.

La sessió extraordinària del Consell de Ministres, convocada d'urgència per Papandreu, continuava a porta tancada aquesta nit, en vigílies del debat que obrirà demà el Parlament d'Atenes sobre la moció de confiança al govern, que el mateix primer ministre ha sol·licitat i que s'espera que es voti a última hora de divendres.

stats