CRISI A GRÈCIA
Internacional 03/11/2011

Papandreu perd la majoria al Parlament

El primer ministre grec ja no té prou diputats per superar la moció de confiança. Ministres i diputats del seu partit s'oposen al referèndum i li demanen la dimissió

Ara
1 min
Iorgos Papandreu aquest dimecres a la cimera del G20 / AFP

BarcelonaEl primer ministre grec ha perdut el suport al Parlament a la moció de confiança que s'ha de votar divendres. A les files del seu partit, el socialdemòcrata Pasok, la diputada Eva Kaili ha dit en un missatge de Twitter adreçat al president de la cambra que no donarà suport al govern en la moció. Una altra diputada hauria anunciat la seva dimissió, de manera que Papandreu només tindria 150 dels 300 vots de la cambra.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una carta publicada al seu Facebook, la diputada qualifica la decisió de Papandreu de convocar un referèndum "d'aventura perillosa en la trajectòria europea de Grècia".

Revolta interna

Papandreu s'enfronta a una revolta dins el seu propi partit aquest dijous, en tornar de la reunió amb Angela Merkel i Nicolas Sarkozy a Cannes. El govern celebrarà una trobada extraordinària aquest migdia i diversos ministres i diputats han qüestionat la convocatòria del referèndum.

Els ministres d'Agricultura, Educació i Desenvolupament han criticat la decisió de Papandreu, i només l'ha avalat el ministre de Defensa. Diversos diputats del Pasok han expressat també la seva oposició: Vasso Papandreu (sense vincles familiars amb el primer ministre) ha afirmat que "és hora de deixar d'enganyar-hos" i ha cridat a la formació d'un govern d'unitat nacional. Odysseas Voudouris ha assegurat "el govern ho té difícil per sobreviure en aquest clima". Dimitis Lintzeris ha dit que el primer ministre "forma part del passat".

stats